Software Islam

Langkah-langkah memuat turun
  • Klik nama item
  • Save ke PC anda
  • Ekstrak fail
  • "Copy" fail .jar ke telefon bimbit
  • Klik fail .jar di telefon bimbit anda
  • Enjoy it!!

1.Al kitab ini mengandungi kitab-kitab perjanjian lama dan baru orang kristian.Melalui soft ini anda boleh melihat sendiri kandungan al kitab yang mereka gunakan.Pencarian ayat yang mengandungi perkataan tertentu dapat dicari dengan mudah dengan menaip istilah yang dikehendaki di ruangan "search"
2.Daily Doa mengandungi 30 doa berdasarkan al quran dan hadis.Amat mudah untuk difahami dan diamalkan bila-bila masa.
3.Hikmah adalah penerangan setiap hikmah yang berlaku disebalik kejadian yang dialami.
4.Asmaulhusna mengandungi 99 nama Allah.Setiap nama akan ditunjukan daripada surah mana ia diambil.Boleh dibaca bersama alunan zikir asmaulhusna yang digabungkan sekali dalam aplikasi ini.
5.Hadis daripada Imam Nawawi.Sesuai dibaca bila-bila masa.
6.Waktu solat ini mengandungi waktu yang sangat spesifik bagi sesuatu kawasan seperti Rawang,Shah Alam,Kuala Lipis dan sebagainya.Mode azan boleh diaktifkan atau dimatikan.
7.Alunan bacaan surah pertama juz ke-30 oleh Syeikh Masyari Al Afasi
Pelbagai software islam akan dimuatkan kemudian.Semoga software yang diberikan percuma ini akan membawa banyak manfaatnya kepada semua umat islam.Segala kelemahan akan cuba untuk dibaiki dan segala nasihat anda amatlah diperlukan untuk memajukan lagi ruangan ini.

"Wahai orang-orang yang beriman, kalau kamu membela (agama) Allah nescaya Allah membela kamu (untuk mencapai kemenangan) dan meneguhkan tapak pendirian kamu"-Muhammad:7